Questions Series on Artificial Intelligence – Set 06

Are you guys looking for computer science MCQ Questions with Answers PDF Free Download as per computer science new exam pattern? You came to the right page. This may assist you to understand and check your knowledge about the Subjects. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of computer science. Each question has four options followed by the right answer. These computer science MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern.


Q1. An AI technique that allows computers to understand associations and relationships between objects and events is called:

(A) Heuristic processing
(B) Cognitive science
(C) Relative symbolism
(D) Pattern matching

Answer: (D) Pattern matching


Q2. Which of the following function returns t if the object is a number in LISP?

(A) (Number <object>) (B) (numberp <object>)

(C) (numericp <object>) (D) (numeric <object>)

Answer : (B) (numberp )


Q3. Elementary linguistic units which are smaller than words are:

(A) Allophones
(B) Phonemes
(C) Syllables
(D) All of the above

Answer: (D) All of the above


Q4. The company that grew out of research at the MIT AI lab is:

(A) AI corp
(B) LMI
(C) Symbolics
(D) Both (b) and (c)

Answer:(D) Both (b) and (c)


Q5. Which of the following have computers traditionally done better than people?

(A) Storing information
(B) Responding flexibly
(C) Computing numerically
(D) Both (a) and (c)

Answer: (D) Both (a) and (c)


Q6. Ambiguity may be caused by:

(A) Syntactic ambiguity
(B) Multiple word meanings
(C) Unclear antecedents
(D) All of the above

Answer: (D) All of the above


Q7. Which technique is being investigated as an approach to automatic programming?

(A) Generative CAI
(B) Specification by example
(C) Non-hierarchical planning
(D) None of the above

Answer: (B) Specification by example


Q8. What is the name of the computer program that contains the distilled knowledge of an expert?

(A) Data base management system
(B) Management information System
(C) Expert system
(D) Artificial intelligence

Answer: (C) Expert system


Q9. Which company offers the LISP machine considered to be “the most powerful symbolic processor available”?

(A) LMI
(B) Symbolics
(C) Xerox
(D) Texas Instruments

Answer: (B) Symbolics


Q10. The new organization established to implement the Fifth Generation Project is called:

(A) ICOT (Institute for New Generation Computer Technology)
(B) MITI (Ministry of International Trade and Industry)
(C) MCC (Microelectronics and Computer Technology Corporation)
(D) SCP (Strategic Computing Program)

Answer: (A) ICOT (Institute for New Generation Computer Technology)


Q11. The expert system developed at MIT to solve mathematical problems is known as:

(A) RAND
(B) ISIS
(C) MACSYMA
(D) MOLGEN

Answer: (C) MACSYMA


Q12. Input segments of AI programming contain(s)

(A) Sound
(B) Smell
(C) Touch
(D) All of the above

Answer: (D) All of the above


Q13. The field that investigates the mechanics of human intelligence is:

(A) History
(B) Cognitive science
(C) Psychology
(D) Sociology

Answer: (B) Cognitive science


Q14. Which approach to speech recognition avoids the problem caused by the differences in the way words are pronounced according to context?

(A) Continuous speech recognition
(B) Connected word recognition
(C) Isolated word recognition
(D) Speaker-dependent recognition

Answer: (C) Isolated word recognition


Q15. What of the following is considered to be a pivotal event in the history of AI?

(A) 1949, Donald O, The organization of Behaviour
(B) 1950, Computing Machinery and Intelligence
(C) 1956, Dartmouth University Conference Organized by John McCarthy
(D) 1961, Computer and Computer Sense

Answer: (C) 1956, Dartmouth University Conference Organized by John McCarthy


Artificial Intelligence MCQ – All Set

Artificial Intelligence Questions and Answers – Set 01
Artificial Intelligence Objective Type Questions – Set 02
Artificial Intelligence Online Test – Set 03
Artificial Intelligence Practice Test – Set 04
Competitive Exam Questions Artificial Intelligence – Set 05
Questions Series on Artificial Intelligence – Set 06
Artificial Intelligence Objective Questions & Answers – Set 07
GATE PSU Exam Questions Artificial Intelligence – Set 8
SSC Exam Test Artificial Intelligence – Set 9
GATE CS Automation System Questions – Set 10

We hope the given computer science Engineering on Artificial Intelligence MCQ Questions with Answers will definitely yield fruitful results. Hope you got enough ideas on the MCQs on Artificial Intelligence. If you have any queries related to computer science Engineering on Artificial Intelligence MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.

Leave a Comment