Quiz Test Hardware Engineering – Set 13

Are you guys looking for computer science MCQ Questions with Answers PDF Free Download as per computer science new exam pattern? You came to the right page. This may assist you to understand and check your knowledge about the Subjects. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of computer science. Each question has four options followed by the right answer. These computer science MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern.


Q1. From what location are the 1st computer instructions available on boot up?

(A) ROM BIOS
(B) CPU
(C) Boot.ini
(D) CONFIG.SYS

Answer: (A) ROM BIOS


Q2. Why does a successfully mapped network drive disappear every time you boot the computer?

(A) The computer you are connected to has moved
(B) You didn’t click reconnect on log on
(C) The map statement is not in the autoexec.bat file
(D) The last drive was not set correctly

Answer: (C) The map statement is not in the autoexec.bat file


Q3. When a bearing in the power supply fan goes out, what should you replace?

(A) Fan
(B) Case
(C) Bearing
(D) Power supply

Answer: (D) Power supply


Q4. A dialog box with a bomb appears on a Macintosh screen. What type of problem has occurred?

(A) A RAM problem
(B) A software problem
(C) A ROM problem
(D) An ADB problem

Answer: (B) A software problem


Q5. What beep codes could indicate a system board or power supply failure?

(A) Steady short beep
(B) No beep
(C) One long continuous beep tone
(D) All of the above

Answer: (D) All of the above


Q6. On a dot matrix printer, you should never lubricate which part?

(A) Carriage rails
(B) Print-head pins
(C) Paper advance bearings
(D) Carriage bearings

Answer: (B) Print-head pins


Q7. What device prevents power interruptions, resulting in corrupted data?

(A) Battery back-up unit
(B) Surge protector
(C) Multiple SIMMs strips
(D) Data guard system

Answer: (A) Battery back-up unit


Q8. You are testing the resistance in Ohms of a fuse on a 2 amp system. If the fuse is good, the meter should read?

(A) 0.0
(B) 0.2
(C) 5.0
(D) 2.0

Answer: (A) 0.0


Q9. What is the first thing you could do to check for damage to a printer after receiving it?

(A) Run MSD diagnostics
(B) Attach it to a PC and print something
(C) Check the cables
(D) Unbox it and examine it for physical damage

Answer: (D) Unbox it and examine it for physical damage


Q10. The digital multimeter is set for DC, Ohm and 20k. You will read _ while measuring a good 2 amp fuse.

(A) 0.00
(B) 0.02
(C) 0.20
(D) 2.00

Answer: (A) 0.00


Q11. Which is the easiest component to environmentally recycle?

(A) Motherboards
(B) CMOS batteries
(C) Toner cartridges
(D) Cathode ray tubes

Answer:(C) Toner cartridges


Q12. In which mode can two or more applications be stored in memory at the same time?

(A) Segmented Mode
(B) Unprotected Mode
(C) Real Mode
(D) Protected Mode

Answer: (D) Protected Mode


Q13. Which Motherboard form factor uses one 20 pin connector?

(A) ATX
(B) AT
(C) BABY AT
(D) All of the above

Answer: (A) ATX


Q14. When measuring AC (Alternating Current) with a multimeter, it is important to maintain the proper polarity.

(A) True
(B) False

Answer: (B) False


Q15. What tool is used to test serial and parallel ports?

(A) High volt probe
(B) Cable scanner
(C) Loop backs (wrap plugs)
(D) Sniffer

Answer: (C) Loop backs (wrap plugs)


Computer Hardware MCQ – All Set

Computer Hardware Objective Question and Answer – Set 01
Computer Hardware MCQ Practice Test – Set 02
Hardware Engineering Questions Answers – Set 03
Hardware Science Online Test – Set 04
Computer Science Hardware Free Test – Set 05
Hardware Technology Free Questions & Answers – Set 06
Hardware Questions and Answers – Set 07
Computer Hardware MCQ Test – Set 08
Competitive Exam Questions Hardware Engineering – Set 09
Hardware Engineering Computer Test – Set 10
Computer Hardware Exam Questions – Set 11
Hardware Engineering Interview Questions – Set 12
Quiz Test Hardware Engineering – Set 13
Computer Hardware Online Quiz Questions – Set 14
Govt. Exam Preparation Hardware Engineering – Set 15
Exam Preparation Hardware Engineering – Set 16
Computer Hardware Engineering MCQ – Set 17
Hardware Engineering Basic Questions – Set 18
Hardware Engineering Fundamentals – Set 19
Hardware Engineering Test Series – Set 20
Computer Hardware Basics – Set 21
Computer Hardware Online Computer Test – Set 22
Computer Hardware Objective Questions & Answers Set – 23

We hope the given computer science Engineering on Computer Hardware MCQ Questions with Answers will definitely yield fruitful results. Hope you got enough ideas on the MCQs on Computer Hardware. If you have any queries related to computer science Engineering on Computer Hardware MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.

Leave a Comment