SSC Exam Test Artificial Intelligence – Set 9

Are you guys looking for computer science MCQ Questions with Answers PDF Free Download as per computer science new exam pattern? You came to the right page. This may assist you to understand and check your knowledge about the Subjects. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of computer science. Each question has four options followed by the right answer. These computer science MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern.


Q1. Arthur Samuel is linked inextricably with a program that played:

(A) Checkers
(B) Chess
(C) Cricket
(D) Football

Answer: (A) Checkers


Q2. A network with named nodes and labeled arcs that can be used to represent certain natural language grammars to facilitate parsing.

(A) Tree Network
(B) Star Network
(C) Transition Network
(D) Complete Network

Answer: (C) Transition Network


Q3. Natural language understanding is used in:

(A) Natural language interfaces
(B) Natural language front ends
(C) Text understanding systems
(D) All of the above

Answer: (D) All of the above


Q4. One method of programming a computer to exhibit human intelligence is called modeling or:

(A) Simulation
(B) Cognitization
(C) Duplication
(D) Psychic amelioration

Answer: (A) Simulation


Q5. In LISP, the function X (x). (2x+l) would be rendered as

(A) (lambda (x) (+(2 x)l)) (B) (lambda (x) (+1 ( 2x)
(C) (+ lambda (x) 1 (2x)) (D) ( lambda(x) (+2×1)

Answer: (A) (lambda (x) (+(*2 x)l))


Q6. Which of the following is being investigated as a means of automating the creation of a knowledge base?

(A) Automatic knowledge acquisition
(B) Simpler tools
(C) Discovery of new concepts
(D) All of the above

Answer: (D) All of the above


Q7. A natural language generation program must decide:

(A) What to say
(B) When to say something
(C) Why it is being used
(D) Both (a) and (b)

Answer: (D) Both (a) and (b)


Q8. How many ALU(s) is/are control by one control unit is SIMD (single instruction stream, multiple data stream) architecture?

(A) One or more ALUs
(B) One ALU
(C) Only two ALU
(D) Impossible to say

Answer: (A) One or more ALUs


Q9. Who is considered to be the “father” of artificial intelligence?

(A) Fisher Ada
(B) John McCarthy
(C) Allen Newell
(D) Alan Turning

Answer: (B) John McCarthy


Q10. Which particular generation of computers is associated with artificial intelligence?

(A) Second
(B) Fourth
(C) Fifth
(D) Third

Answer: (C) Fifth


Q11. In LISP, the atom that stands for “False” is

(A) t
(B) Nil
(C) y
(D) Time

Answer: (B) Nil


Q12. Which of the following function returns ‘t’ if the object is a symbol m LISP?

(A) ( * <object >)
(B) (symbolp <object>)
(C) ( nonnumeric <object> )
(D) ( constantp <object>)

Answer: (B) (symbolp )


Q13. A KES knowledge base contains information in the form of:

(A) Associations
(B) Actions
(C) Free text
(D) All of the above

Answer: (D) All of the above


Q14. Which of the following is a component of an expert system?

(A) Inference engine
(B) Knowledge base
(C) User interface
(D) All of the above

Answer: (D) All of the above


Q15. In which of the following areas may ICAI programs prove to be useful?

(A) Educational institutions
(B) Corporations
(C) Department of Defense
(D) All of the above

Answer: (D) All of the above


Q16. The integrated circuit was invented by Jack Kilby of:

(A) MIT
(B) Texas Instruments
(C) Xerox
(D) All of the above

Answer: (B) Texas Instruments


Q17. Which of the following are examples of software development tools?

(A) Debuggers
(B) Editors
(C) Assemblers, compilers and interpreters
(D) All of the above

Answer: (D) All of the above


Q18. Seymour Papert of the MIT AI lab created a programming environment for children called:

(A) BASIC
(B) LOGO
(C) MYCIN
(D) FORTRAN

Answer: (B) LOGO


Q19. The first AI programming language was called:

(A) BASIC
(B) FORTRAN
(C) IPL
(D) LISP

Answer: (C) IPL


Q20. What part of the manufacturing process relate to each stage of the process and to the process as a whole?

(A) Field service
(B) Design
(C) Distribution
(D) Project management

Answer: (D) Project management


Artificial Intelligence MCQ – All Set

Artificial Intelligence Questions and Answers – Set 01
Artificial Intelligence Objective Type Questions – Set 02
Artificial Intelligence Online Test – Set 03
Artificial Intelligence Practice Test – Set 04
Competitive Exam Questions Artificial Intelligence – Set 05
Questions Series on Artificial Intelligence – Set 06
Artificial Intelligence Objective Questions & Answers – Set 07
GATE PSU Exam Questions Artificial Intelligence – Set 8
SSC Exam Test Artificial Intelligence – Set 9
GATE CS Automation System Questions – Set 10

We hope the given computer science Engineering on Artificial Intelligence MCQ Questions with Answers will definitely yield fruitful results. Hope you got enough ideas on the MCQs on Artificial Intelligence. If you have any queries related to computer science Engineering on Artificial Intelligence MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.

Leave a Comment