Top Asked Computer Fundamentals Questions and Answers – Set 25

Are you guys looking for computer science MCQ Questions with Answers PDF Free Download as per computer science new exam pattern? You came to the right page. This may assist you to understand and check your knowledge about the Subjects. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of computer science. Each question has four options followed by the right answer. These computer science MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern.


Q1. An advantage of blocking a tape is that

(A) Additional processing time is consumed
(B) The direct file method can be emulated
(C) Tapes contain less data and longer tapes
(D) Less tape is used to store the same amount of data

Answer:(D) Less tape is used to store the same amount of data


Q2. Accessing records from a file directly without searching from the beginning of the file is

(A) Time sharing
(B) Random
(C) Direct access
(D) Access time

Answer: (C) Direct access


Q3. Which output device is used for translating information from a computer into pictorial form on paper?

(A) Mouse
(B) Plotter
(C) Touch panel
(D) Card punch

Answer: (B) Plotter


Q4. The terminal device often used in checking charge cards that offers both a limited keyboard input and visual output is the:

(A) Intelligent terminal
(B) POS terminal
(C) Video display terminal
(D) Audio response unit

Answer:(C) Video display terminal


Q5. A temporary storage area, attached to the CPU, for I/O operations is a:

(A) Chip
(B) Buffer
(C) Register
(D) Core

Answer: (B) Buffer


Q6. The examination and changing of single bits or small groups of his within a word is called

(A) Bit
(B) Byte
(C) Bit manipulation
(D) Bit slice

Answer: (C) Bit manipulation


Q7. The earliest device that qualifies as a digital computer is

(A) EDSAC
(B) Abacus
(C) ENIAC
(D) EDVAC

Answer: (B) Abacus


Q8. Which of the following isn’t used in the storage phase of a computer-based information system?

(A) Magnetic
(B) Keyboard
(C) Diskette
(D) Hard disk

Answer: (B) Keyboard


Q9. Which is used for manufacturing chips?

(A) Bus
(B) Control unit
(C) Semiconductors
(D) None of the above

Answer: (C) Semiconductors


Q10. What is a portion of memory that serves as a temporary repository for data as it waits for a given action?

(A) Memory Pool
(B) Cache
(C) Processor
(D) Processor pool

Answer:(B) Cache


Q11. The binary equivalent of the Hexadecimal number 7BD is

(A) 11110111101
(B) 111010111101
(C) 101110111101
(D) All of the above

Answer: (A) 11110111101


Q12. Tiny rings made of magnetic material that can be polarized to represent binary 1 or 0 is called

(A) Magnetic core
(B) Magnetic disk
(C) Card punch
(D) Floppy disk

Answer: (A) Magnetic core


Q13. Any piece of equipment forming an interface to a data communication system is

(A) DTE
(B) DTA
(C) CSA
(D) DCA

Answer: (B) DTA


Q14. A characteristic of card systems is:

(A) Slowness in processing data
(B) Using cards as records of transactions
(C) Needing a larger DP staff
(D) All the above

Answer: (D) All the above


Q15. The tracks on a disk which can be accessed without repositioning the R/W heads is

(A) Surface
(B) Cylinder
(C) Cluster
(D) None of the above

Answer: (B) Cylinder


Computer Fundamentals MCQ – All Set

Computer Fundamentals Basic Questions and Answers – Set 01
Computer Fundamentals Questions Answers pdf – Set 02
Computer Fundamentals Objective Questions and Answers Set – 03
Computer Fundamentals Multiple Choice Questions and Answers – Set 04
Computer Fundamentals Questions and Answers Doc – Set 05
Computer Fundamentals Questions and Answers for Interview – Set 06
Computer Fundamentals Questions and Answers for Bank Exams – Set 07
Basic Computer Fundamentals Questions and Answers pdf – Set 08
Basic Computer Fundamentals Questions and Answers pdf – Set 09
Computer Fundamentals Questions and Answers Multiple Choice doc – Set 10
Computer Fundamentals mcq Questions and Answers pdf Download – Set 11
Digital Computer Fundamentals Objective Questions and Answers – Set 12
Computer Fundamentals Questions and Answers pdf in English – Set 13
Computer Hardware Fundamentals Questions and Answers – Set 14
Computer Fundamentals Questions and Answers MCQ – Set 15
Computer Fundamentals Questions and Answers Multiple – Set 16
Computer Fundamentals One Word Questions and Answers – Set 17
Computer Fundamentals MCQ Questions Answers pdf – Set 18
Computer Science Fundamentals Questions and Answers pdf – Set 19
Computer Fundamentals Quiz Questions Answers – Set 20
Computer Fundamentals Short Questions and Answers – Set 21
Computer Fundamentals Short Questions and Answers pdf – Set 22
Computer Fundamentals Test Questions Answers – Set 23
Computer Fundamentals Test Questions Answers – Set 24
Top Asked Computer Fundamentals Questions and Answers – Set 25
Computer Fundamentals Objective Type Questions and Answers pdf – Set 26
Computer Fundamentals Viva Questions and Answers – Set 27
Computer Fundamentals Questions with Answers pdf – Set 28
Computer Fundamentals MCQ Questions with Answers – Set 29
Computer Fundamentals Multiple Choice Questions with Answers – Set 30
Objective Questions of Computer Fundamentals with Answers pdf – Set 31
Computer Fundamentals Questions pdf – Set 32
Computer Fundamentals MCQ Questions and Answers pdf Download – Set 33
Computer Fundamentals mcq Online Test – Set 34
computer fundamentals mcq online test set 35 pdf
Computer Fundamentals mcq Questions and Answers – Set 36
Computer Fundamentals mcq with Answers – Set 37
Computer Fundamentals mcq Questions and Answers doc – Set 38
Computer Fundamentals mcq Questions with Answers – Set 39
Digital Computer Fundamentals mcq – Set 40
Computer Fundamentals mcq for Placement – Set 41
Computer Fundamentals mcq pdf Free Download – Set 42
MCQ Fundamentals of Computer Science – Set 43
Computer Fundamentals Objective Questions mcq with Solutions – Set 44
MCQ Fundamentals of Computer and Information Technology – Set 45
Computer Fundamentals Objective Questions mcq with Solutions pdf – Set 46
MCQ on Computer Fundamentals with Answers – Set 47
MCQ on Computer Fundamentals pdf – Set 48
Computer Fundamentals Practice mcq Question and Answer – Set 49
Computer Fundamentals mcq Question Paper – Set 50
Computer Fundamentals Solved mcqs pdf – Set 51
Computer Fundamentals mcq Questions Answers pdf – Set 52
Computer Fundamentals mcqs with Answers pdf – Set 53
Computer Fundamentals mcq Questions pdf – Set 54
Computer Fundamentals mcqs pdf – Set 55
Computer Fundamentals mcq Online – Set 56
Computer Fundamentals mcq Test – Set 57
Computer Fundamentals mcq with Answers pdf – Set 58
Windows and Computer Fundamentals mcq – Set 59

We hope the given computer science Engineering on Computer Fundamentals MCQ Questions with Answers will definitely yield fruitful results. Hope you got enough ideas on the MCQs on Computer Fundamentals. If you have any queries related to computer science Engineering on Computer Fundamentals MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.

Leave a Comment