Windows and Computer Fundamentals mcq – Set 59

Are you guys looking for computer science MCQ Questions with Answers PDF Free Download as per computer science new exam pattern? You came to the right page. This may assist you to understand and check your knowledge about the Subjects. Students also can take a free test of the Multiple Choice Questions of computer science. Each question has four options followed by the right answer. These computer science MCQ Questions are selected supported by the newest exam pattern.


Q1. A method for representing digital data analog signals by changing the phase of the analog carrier to represent the digital information is known as

(A) PIA
(B) PSK
(C) PM
(D) None of the above

Answer: (B) PSK


Q2. Which is used to provide the sight information to the right person at the right time for proper decision making?

(A) DBMS
(B) MIS
(C) ISO
(D) PSO

Answer:(B) MIS


Q3. Which gate only sends one through if neither of its terminals receives a pulse?

(A) NOT
(B) NOR
(C) OR
(D) NAND

Answer: (B) NOR


Q4. A storage system for small amounts of data is

(A) Magnetic card
(B) Magnetic tape
(C) Punched card
(D) Optical mark reader

Answer: (A) Magnetic card


Q5. Which 32-bit microprocessor is used in IBM’s PS/2 model-80 computer?

(A) 8088
(B) 80286
(C) 80386
(D) 80486

Answer: (C) 80386


Q6. The no. of logical records in a physical record is

(A) Group
(B) Blocking factor
(C) Sector
(D) Field

Answer: (B) Blocking factor


Q7. Which programming language is based on Algol 60.

(A) PILOT
(B) SNOBOL
(C) ADA
(D) SIMULA

Answer: (D) SIMULA


Q8. What process prepares the magnetic surface of a disk by creating concentric circles, called tracks, around the disk? (Each track is further divided into pic-shaped sections called sectors.)

(A) Tracking
(B) Formatting
(C) Copying
(D) Sectioning

Answer: (B) Formatting


Q9. A computer is a box full of electronic

(A) Switching devices
(B) Chips
(C) Circuits
(D) Registers

Answer: (A) Switching devices


Q10. An input device that converts data punched into paper lape into a binary format is

(A) Page reader
(B) Paper tape punch
(C) Paper tape reader
(D) Card punch

Answer:(C) Paper tape reader


Q11. Sequential file organization is most appropriate for which of the following applications?

(A) Grocery-store checkout
(B) Bank checking accounts
(C) Payroll
(D) Airline reservations

Answer: (C) Payroll


Q12. First CAD system called AutoCAD for the PCs was announced in the year 1982. Can you tell who announced it?

(A) Intel Corporation
(B) Rolta India Ltd.
(C) Autodesk Inc
(D) AT & T Corp.

Answer:(C) Autodesk Inc


Q13. The CPU is made up of control unit ALU and

(A) Memory
(B) Input-Output
(C) Register unit
(D) All of the above

Answer: (A) Memory


Q14. Which hole is used to mark the location of the first sector in a soft-sectored disk?

(A) Address
(B) Location
(C) Index
(D) Label

Answer: (C) Index


Q15. The memory which is programmed at the time it is manufactured

(A) ROM
(B) RAM
(C) PROM
(D) EPROM

Answer:(A) ROM


Computer Fundamentals MCQ – All Set

Computer Fundamentals Basic Questions and Answers – Set 01
Computer Fundamentals Questions Answers pdf – Set 02
Computer Fundamentals Objective Questions and Answers Set – 03
Computer Fundamentals Multiple Choice Questions and Answers – Set 04
Computer Fundamentals Questions and Answers Doc – Set 05
Computer Fundamentals Questions and Answers for Interview – Set 06
Computer Fundamentals Questions and Answers for Bank Exams – Set 07
Basic Computer Fundamentals Questions and Answers pdf – Set 08
Basic Computer Fundamentals Questions and Answers pdf – Set 09
Computer Fundamentals Questions and Answers Multiple Choice doc – Set 10
Computer Fundamentals mcq Questions and Answers pdf Download – Set 11
Digital Computer Fundamentals Objective Questions and Answers – Set 12
Computer Fundamentals Questions and Answers pdf in English – Set 13
Computer Hardware Fundamentals Questions and Answers – Set 14
Computer Fundamentals Questions and Answers MCQ – Set 15
Computer Fundamentals Questions and Answers Multiple – Set 16
Computer Fundamentals One Word Questions and Answers – Set 17
Computer Fundamentals MCQ Questions Answers pdf – Set 18
Computer Science Fundamentals Questions and Answers pdf – Set 19
Computer Fundamentals Quiz Questions Answers – Set 20
Computer Fundamentals Short Questions and Answers – Set 21
Computer Fundamentals Short Questions and Answers pdf – Set 22
Computer Fundamentals Test Questions Answers – Set 23
Computer Fundamentals Test Questions Answers – Set 24
Top Asked Computer Fundamentals Questions and Answers – Set 25
Computer Fundamentals Objective Type Questions and Answers pdf – Set 26
Computer Fundamentals Viva Questions and Answers – Set 27
Computer Fundamentals Questions with Answers pdf – Set 28
Computer Fundamentals MCQ Questions with Answers – Set 29
Computer Fundamentals Multiple Choice Questions with Answers – Set 30
Objective Questions of Computer Fundamentals with Answers pdf – Set 31
Computer Fundamentals Questions pdf – Set 32
Computer Fundamentals MCQ Questions and Answers pdf Download – Set 33
Computer Fundamentals mcq Online Test – Set 34
computer fundamentals mcq online test set 35 pdf
Computer Fundamentals mcq Questions and Answers – Set 36
Computer Fundamentals mcq with Answers – Set 37
Computer Fundamentals mcq Questions and Answers doc – Set 38
Computer Fundamentals mcq Questions with Answers – Set 39
Digital Computer Fundamentals mcq – Set 40
Computer Fundamentals mcq for Placement – Set 41
Computer Fundamentals mcq pdf Free Download – Set 42
MCQ Fundamentals of Computer Science – Set 43
Computer Fundamentals Objective Questions mcq with Solutions – Set 44
MCQ Fundamentals of Computer and Information Technology – Set 45
Computer Fundamentals Objective Questions mcq with Solutions pdf – Set 46
MCQ on Computer Fundamentals with Answers – Set 47
MCQ on Computer Fundamentals pdf – Set 48
Computer Fundamentals Practice mcq Question and Answer – Set 49
Computer Fundamentals mcq Question Paper – Set 50
Computer Fundamentals Solved mcqs pdf – Set 51
Computer Fundamentals mcq Questions Answers pdf – Set 52
Computer Fundamentals mcqs with Answers pdf – Set 53
Computer Fundamentals mcq Questions pdf – Set 54
Computer Fundamentals mcqs pdf – Set 55
Computer Fundamentals mcq Online – Set 56
Computer Fundamentals mcq Test – Set 57
Computer Fundamentals mcq with Answers pdf – Set 58
Windows and Computer Fundamentals mcq – Set 59

We hope the given computer science Engineering on Computer Fundamentals MCQ Questions with Answers will definitely yield fruitful results. Hope you got enough ideas on the MCQs on Computer Fundamentals. If you have any queries related to computer science Engineering on Computer Fundamentals MCQs Multiple Choice Questions with Answers, drop your questions below and will get back to you in no time.

Leave a Comment